Meer weten over hockey in Maarn

Wat leuk dat je hockey bij onze club overweegt voor jouw kind of jezelf. Hier vind je meer informatie en relevante linkjes over het aanbod en de mogelijkheden om kennis te maken voor jeugdhockey en voor volwassenen. Ook vind je hier meer over onze club, het lidmaatschap en praktische zaken.

Direct een nieuw lid inschrijven

Je kind aanmelden
voor proeftrainen

Jeugdhockey

Kinderen kunnen met hockey kennismaken bij de Funkey Hockey vanaf 5 jaar en bij de Benjamins vanaf 6 jaar. Ze spelen nog geen competitie, maar worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met de hockeysport.

Jeugdhockey start vanaf 7 jaar met training en competitiewedstrijden op zaterdag. Er is twee maal per week training. Deze professionele training en jeugdbegeleiding geldt voor álle niveaus. In de winter wordt in de zaal getraind en is er zaalhockey competitie waardoor het gehele jaar gesport wordt.

Vaste trainingsdagen voor de jeugd zijn maandag en woensdag. De tijdstippen voor de allerjongsten zijn gelijk om ouders te ontlasten met het halen en brengen.
Meer informatie over jeugdhockey

Ben je als ouder nog niet bekend met de sport dan bekijk dan eens deze presentatie: Welkom op het hockeyveld

N.b.: momenteel biedt onze club géén G-hockey aan. Hockeyclub Shinty uit Driebergen doet dat wél en dat ondersteunen wij van harte. Meer over G-hockey.

Kom dit najaar nog proeftrainen!

Proeftrainen!Voor kinderen die willen proeftrainen bieden we vrijblijvend en gratis de mogelijkheid hiertoe.
Kinderen vanaf 4 jaar kunnen de training meedoen en kennismaken met de sport en met leeftijdsgenootjes.

Behalve sportieve kleding en schoenen hoeft je kind geen ander materiaal mee te nemen, dat verzorgen wij. 
Meld je kind aan via het formulier en we nemen daarna contact met je op.

We organiseren 2, 9 en 16 november 2022 proeftrain-middagen, met extra aandacht voor nieuwe kinderen.
Verhinderd voor deze dagen maar wel geïnteresseerd? Je kunt je kind ook aanmelden voor reguliere trainingen.  


Kinderen worden op basis van hun leeftijd ingedeeld. Na aanmelding ontvangen ouders een bevestiging met daarin de exacte dag en tijd van de training. Mocht je een vraag hebben, neem dan contact op met [email protected].

Senioren hockey

Kom Trimhockey proberen!Het merendeel van de volwassen leden doet actief mee in competitieverband. Deze leden trainen wekelijks en spelen competitiewedstrijden op zondag. De seniorenteams en de informatie per team zijn te vinden in het teamoverzicht.

Een aantal leden doet mee aan trimhockey: Kortgezegd bestaat Trimhockey uit alleen een wekelijkse training. Hierin deelnemen mannen en vrouwen samen. Trimhockey is interessant voor wie wil kennismaken met hockey, al kent de groep zeker ook ervaren hockeyers. Meer informatie over Trimhockey.

Onze club: MHC Maarn

Hockeyclub Maarn is een gezellige actieve familievereniging. Onze trainers richten zich op brede sportieve ontwikkeling van de jeugd en samenwerking als team. Meer algemene informatie over de club. We spelen competitiewedstrijden in de regio en organiseren regelmatig leuke activiteiten zoals jeugdfeesten, familietoernooien en ouder-kind-wedstrijden. Voor een overzicht van de activiteiten zie de agenda.

Clubhuis MHC MaarnClub voor de regio
MHC Maarn kent leden uit gemeenten in de regio zoals Doorn, Woudenberg, Austerlitz en Driebergen. Dit komt omdat niet iedere gemeente een club heeft. Ook zijn er soms wachtlijsten of ontbreken er jongensteams. In de regio is onze club daarom een welkom alternatief en de rijafstanden zijn te overzien. Zie onderaan deze pagina de rijtijden vanuit andere gemeenten bij het kopje bereikbaarheid.

Het lidmaatschap en praktische zaken

Direct een nieuw lid inschrijven

Wil je eerst kennismaken of komen proeftrainen? Stuur een mailtje naar [email protected]cmaarn.nl. De volgende links verwijzen direct naar informatie over:
Materiaal en tenue
Benjamins hebben om te kunnen trainen scheenbeschermers en een gebitsbeschermer nodig. Net als sticks zijn deze te verkrijgen bij sportwinkels, o.a. bij Van de Berg Sport in Driebergen.
Vanaf 7 jaar speelt men wedstrijden en dus met tenue (sokken, korte broek of rokje en shirt. Informatie over het tenue en waar dit te verkrijgen is.

Vrijwillige inzet voor de club en team
Niet verplicht, maar wel wenselijk is de vrijwillige inzet van leden en ouders. Voorbeelden hiervan zijn de commissies, meedraaien in de bardienst of het coachen van het team van je kind. Steeds vaker wordt geprobeerd om taakgericht te werken. Dus een keer een paar uur helpen in plaats van een vaste doorlopende verantwoordelijkheid.
Ouders dienen er verder rekening mee te houden dat als hun kind wedstrijden speelt men gezamenlijk voor vervoer zorgt bij uitwedstrijden.

Bereikbaarheid clubterrein
Ons terrein ligt aan de noordwestelijke kant van Maarn. Zie adresgegevens onderaan deze pagina. Indicatieve rijtijden vanuit omliggende gemeenten:
  • Doorn en Woudenberg: 5-10 minuten
  • Austerlitz: 10 minuten
  • Driebergen-Rijsenburg, Scherpenzeel: 12 minuten
  • Huis ter Heide, Soesterberg, Zeist Oost: 15 minuten