Coronaprotocol MHC Maarn

Nieuws afbeelding 17-6-2020

Update 15 juni: 


Per 15 juni mogen sporters weer gebruik maken van toiletten en douches/kleedkamers op de vereniging. Let wel op de afstandsbepaling van 1,5 meter voor iedereen van 13 jaar en ouder. 


Overige protocol: 


De regels met betrekking tot ons leven op de club worden vanaf 8 juni weer wat versoepeld. Vanaf die datum hoeven spelers van 12 tot en met 18 jaar geen anderhalve meter afstand meer te houden. Voor de veteranen en trimmers verandert er niets. Zij dienen de anderhalve meter nog in acht te nemen in en buiten het veld. Daarnaast blijft de trimmersgroep gesplitst vanwege het grote aantal spelers. Let ook op het aangepaste trainingsschema, dat geldt vanaf 8 juni. Hierin trainen we volgens de nieuwe teamindeling (seizoen 2020-2021).

 


TRAINING EN PROTOCOL 

We zijn aan veel regels gebonden en dat zorgt ervoor dat we ieder team één keer per week laten trainen. De trainingen van de E- tot en met de A-jeugd duren anderhalf uur, de andere teams staan een uur op het veld. Kijk svp goed in het onderstaande trainingsschema, omdat tijden en dagen verschillen met wat ieder gewend is.


Tussen de trainingen zit een wisselpauze van een kwartier om zo min mogelijk kruisend verkeer te hebben op de club. Om alles in goede banen te leiden hebben we – op basis van protocollen van sportkoepel NOC*NSF en de hockeybond – de volgende regels samengesteld. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop!


Om alles goed, vlot en veilig te laten verlopen is er tijdens iedere training een corona-verantwoordelijke aanwezig op het complex. Deze persoon heeft de leiding over het terrein en noteert bij binnenkomst de aanwezigheid van de spelers. Iedereen dient zich voor het betreden van het veld te melden bij de coronaverantwoordelijke. Hij/zij draagt een herkenbaar hesjeTevens heeft hij/zij van iedere speler een 06-nummer van diens ouders/verzorgers in geval van calamiteiten. De coronaverantwoordelijke desinfecteert de handen van de kinderen bij binnenkomst. Hij/zij draagt tevens zorg voor de desinfectie van de trainingsmaterialen. De coronaverantwoordelijke verzorgt met handschoenen distributie van het trainingsmateriaal. 


Onderstaande spelregels gelden in ieder geval tot en met 30 juni. Op een eerder moment is al besloten dat er dit seizoen geen competitiewedstrijden meer worden gespeeld.


---- De tekst in het rood zijn de veranderingen die op 29 mei zijn aangebracht, naar aanleiding van de aangepaste protocollen van NOC*NSF en de KNHB ---

Algemeen

o    blijf thuis als je in de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts; 

o    blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf de 38 °C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer gaan sporten en naar buiten;  

o    blijft thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact.  

o    blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad. Minimaal 7 dagen na de uitslag van de test (vastgesteld met een laboratoriumtest).

o    houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 18 jaar); 

o    hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes; 

o    ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet. Het toilet is op de club alleen voor ‘noodgevallen’ beschikbaar. Kleedkamers zijn gesloten.

o    was thuis je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie; 

o    vermijd het aanraken van je gezicht; 

o    schud geen handen; 

o    kom niet eerder dan 10 minuten voor de training op de club en ga direct na afloop naar de uitgang;

o    kom alleen naar de club wanneer er voor jou een training gepland staat; 

o    kom zoveel mogelijk zelf en op eigen gelegenheid naar de club; liefst lopend of fietsend. Mocht je toch met de auto komen, dan kun je parkeren bij de tennisclub, gelegen naast onze club.

 
Op de club

o    als ouder/verzorger/begeleider heb je geen toegang tot de sportlocatie. Dit geldt zowel voor, tijdens als na de training van jouw kind(eren);

o    ouders mogen meelopen tot aan de witte betonnen paaltjes (zie tekening onderdaan document)  

o    kinderen worden opgevangen door de dienstdoende coronaverantwoordelijke, die de spelers naar het juiste veld verwijst. Daar wacht de trainer de spelers op. 

o    na afloop van de training gaat iedereen via de achterzijde van het clubhuis (langs de fietsenstalling) richting parkeerplaats. 

o    direct na de training haalt de ouder/verzorger zijn/haar kind op bij de parkeerplaats. Zorg ervoor dat dit moment zo kort mogelijk is. (Indien een kind zelfstandig naar de club gaat, is deze bepaling niet van belang)

o    volg altijd de aanwijzingen op van de coronaverantwoordelijke, trainers en bestuursleden

o    hockeyers van 13 tot en met 18 jaar moeten 1,5 meter afstand houden bij iedereen boven deze leeftijdscategorie

o    hockeyers tot en met 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden

o    neem je eigen bidon gevuld mee om uit te drinken. Houd tijdens het drinken afstand van elkaar.

o    Trainers/begeleiders en vrijwilligers van 70 plus en uit risicogroepen dienen zelf hun risico te analyseren of zij zich op de club kunnen begeven. Raadpleeg desnoods je huisarts. 

o    Vanaf 19 jaar maximaal 20 personen tegelijk inclusief begeleiding op 1 veld, tot die leeftijd is er geen limiet meerTijdens de training

o    Vanaf 19 jaar traint iedereen met behoud van 1,5 meter afstand 

o    spelers mogen alleen eigen materiaal aanraken, zoals stick en bidon  

o    er wordt getraind zonder hesjes, neem dus svp een licht én een donker shirt mee naar de training  

o    het is voor iedereen verboden om de neus te ledigen en/of te spugen op het veld ballen worden alleen door de trainer aangeraakt, spelers raken de bal alleen met de stick aan 

o     ander trainingsmateriaal zoals bijvoorbeeld pilonnen wordt alleen door de trainer aangeraakt  

o    alleen gebruik maken van eigen keepersspullen 

o    de trainers houden zich uiteraard ook aan de protocollen en houden zo veel mogelijk afstand van de kinderen