G-Hockey

G-hockey, ook wel ‘Aangepast hockey’ genoemd, is bedoeld voor kinderen en volwassenen met een beperking of die om een andere reden niet mee kunnen doen met het reguliere hockey.

Als M.H.C. Maarn bieden wij geen G-hockey aan. Hockeyclub Shinty uit Driebergen doet dat echter wel, en dat ondersteunen wij van harte. Wij onderschrijven dan ook de uitgangspunten van het G-hockey, zoals ‘Hockey is voor iedereen, niemand uitgezonderd’ en ‘gewoon wat gewoon kan, aangepast wat aangepast moet’.

Shinty is per seizoen 2015-2016 gestart met het aanbieden van G-hockey. De club heeft ervoor gekozen om nog niet deel te nemen aan de G-competitie van de KNHB, maar dat is wel het streven. Shinty verzorgt gedurende het seizoen elke week een training, en wel op de zaterdagochtend als andere jeugdleden hun reguliere competitiewedstrijden spelen. Het doel van de trainingen is om spelenderwijs de basisvaardigheden van hockey aan te leren. Het accent hierbij ligt bij op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en mogelijkheden. Alles is er op gericht om de spelers binnen hun mogelijkheden, plezier in een (team)sport te laten ervaren. De trainingen worden verzorgd door een gekwalificeerde trainer en ondersteund door een aantal enthousiaste begeleiders.
Daarnaast spelen ze gedurende het seizoen een aantal vriendschappelijke (oefen-) wedstrijdjes tegen G-teams van andere hockeyclubs uit de regio, en neemt Shinty deel aan een paar toernooitjes.

Wat betreft de beperking van G-hockeyers kan gedacht worden aan een verstandelijke beperking, een sociaal-emotionele beperking of een licht-motorische beperking. Ook mensen met een stoornis in het autistisch spectrum of een andere beperking zoals bijvoorbeeld slechtziendheid, doofheid, spraakstoornis en ADHD zijn van harte welkom bij Shinty.Om een indruk te krijgen van het G-hockey bij Shinty is er een filmpje beschikbaar. Dit filmpje is te bekijken via de link https://youtu.be/zLa-hr_546I

Heb of ken je een kind dat graag zou willen g-hockeyen, een keer een proeftraining wil volgen of gewoon wil komen kijken, kijk dan op de website van www.shinty.nl of klik op deze link:

Voor meer informatie kan je ook contact opnemen met Shinty via het emailadres [email protected]